Hasan Özen
Hasan Özen
04 Ocak 2024 Perşembe 16:23
KARAMAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE YATIRIMCILAR GERİ PLANA MI İTİLİYOR

KARAMAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE YATIRIMCILAR GERİ PLANA MI İTİLİYOR?

Karaman'da, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) mücavir alanlarında, Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun ihlal edilerek hukuk dışı uygulamaların yapıldığına dair çarpıcı iddialar gündeme geldi. E-karaman.com olarak "YATIRIMCI DEĞİL, YÖNETİCİLERİN KOLLARI GENİŞLİYOR" haberinde ortaya çıkan skandalın ardından, OSB Yönetim Kurulu üyelerinin ayrıcalıklı bir şekilde arazi edindiği ve bu arazileri emlak rantına çevirdiği iddialarıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktığına ilişkin iddialar şaşkınlığa neden oldu.

Geçtiğimiz aylarda yaptığımız haberde, OSB Yönetim Kurulu üyesi Esat Şen'in oğlu F. Şen'e ve eski bir siyasi parti il başkanının oğluna ayrıcalıklı arsaların amacı dışında satılarak emlak rantı elde edildiği belirtilmişti. Şimdi ise aynı yöneticinin kardeşinin de arsa aldığı ve bu arsayı satmayı planladığı söylentileri kamuoyunda infiale yol actı.Bu durum, OSB arazilerinin adeta emlak işletmeciliğine alet edildiğine ilişkin bazı kesimlerin eleştirilerini topladi.

KARAMAN OSB'DE GERÇEK YATIRIMCILARA YER YOK İDDİASI

Öne çıkan bir diğer iddia ise, gerçek yatırımcıların fabrika kurmak için başvuruda bulunduklarında red cevabı aldığı, ancak OSB yöneticilerinin ayrıcalıklı bir şekilde arazi edindiği ve bu arazileri emlak rantına dönüştürdüğü yönünde. Bu durum, OSB'nin asıl amacının sanayileşmeyi teşvik etmek olduğu halde, ayrıcalıklı kişilere arazi tahsis edilerek gerçek yatırımcıların geri planda bırakıldığı sorusunu akıllara getiriyor.

HUKUK DIŞI UYGULAMALAR YÜRÜRLÜKTE İDDİALARI

Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, arazi tahsisi ve satışı yapılanların bu alanları tahsis amacı dışında kullanmamaları gerekiyor. Ancak iddialara göre, OSB Yönetimi tarafından yapılan keyfi uygulamalar ve yöneticilere ayrıcalıklı arazi verilmesi, hukuk dışı uygulamalara zemin hazırlıyor.

KARAMAN OSB'DE DENETİMSİZLİK VE TORPİL SÖYLENTİLERİ 

Karaman OSB yönetiminin sanayileşmenin uygun alanlarda yapılanmasını sağlamak yerine, denetimsiz uygulamalara olanak tanıdığı iddasi konusuluyor. Yasal düzenlemelere aykırı olarak, OSB parseli üzerinden fiziki yatırım yapmadan satış yapıldığı iddiaları, bölgedeki sanayileşme sürecini olumsuz yönde mi etkiliyor sorusunu vatandaşlara sordurur hale geldi.

Bu gelişmeler, OSB Yönetiminin hizmet amacını sorgulatırken, çeşitli kesimlerden gelen eleştirilere neden oluyor. Karaman OSB'de yaşanan bu çirkin gelişmelerin, bölgede sanayileşme ve yatırım yapmak isteyen gerçek yatırımcıları ciddi şekilde etkilediği belirtiliyor. Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun ihlal edildiği iddialarıyla gündeme gelen bu olayın, yerel yönetimlerin ve yasal düzenleyicilerin dikkatini çekmesi bekleniyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol