16 Şubat 2017 Perşembe 15:06
Sicil Affı Kimleri Kapsıyor Ve Nasıl Faydalanmak Gerekiyor

Sicil affı ne zaman olacak? Yapılması beklenen sicil affı ile kara listede olan milyonlarca kişi sabırsızlıkla bu affın çıkmasını bekliyor. Sicil affı tam olarak ne zaman uygulamaya konulacak ve kimleri kapsayacak gibi sorular artık daha çok sorulmaya başlandı. Daha önce çektikleri kredileri bankalara ödememiş olup veya geciktirmiş olan vatandaşların yeniden kredi çekebilir duruma gelmeleri ve kredibilitelerinin arttırılması için yapılması planlanan uygulamanın detayları gelmeye başladı. 

Sicil affı ile ilgili olarak en son gelişme 15 Şubat 2017 Çarşamba günü yaşandı. Vatandaşlar Çarşamba gününe kadar sicil affı ile ilgili sorular sormaya devam ediyordu. Ne zaman olur, yürürlüğe ne zaman girer gibi soruları sorarak cevap bulmaya çalışan vatandaşların sabırsızlıkla beklediği sicil affı onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Sicil affı olmadan kara listeden çıkabilmek için borcunuzu bitirdikten sonra beş yıl beklemeniz gerekiyor. Bu süreden daha önce herhangi bir sürede kara listeden çıkma şansınız bulunmuyor. Bu süreyi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Bu süreyi beklemeden kara listeden çıkmanın en kolay ve kestirme yolu ise hükümet tarafından verilecek bir af. Beş yıl süresine takılmadan af edilmek istenen kara listedeki banka müşterileri için Başbakan Binali Yıldırım tarafından bir açıklama geldi. Bakanlar Kurulu’nun verdiği onay üzerine 2017’de yapılması planlanan sicil affı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu af sayesinde kara listede bulunanlara af gelecek. Daha önce kullandığı ve borcunu bir sebepten dolayı ödememiş veya ödeyememiş banka müşterileri bu af sayesinde yeniden kredi kullanabilecek. Bu aftan faydalanmak için halen bankalara borcu bulunan kişilerin altı ay içinde tüm borçlarını sıfırlaması ve bankalara herhangi bir borç bırakmaması gerekiyor. Bu kurala uyan herkes bankadan yapacağı işlemler dolayısıyla herhangi bir engellemeye maruz kalmayacaklar. 

Son Güncelleme: 20.02.2017 19:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol