02 Mart 2017 Perşembe 17:52
Poyraz Karayel'in Muhteşem Finali

Kanal D’nin sevilen dizisi Poyraz Karayel, 3.sezon 82. Bölümle izleyicilerine dün akşam veda etti. Trending topic sıralamasında dün akşamki veda bölümü ile birinci sırada yer alan Poyraz Karayel’in final kimi izleyicisi için beklenen bir son oldu kimisine göre ise daha farklı olmalıydı.

Poyraz Karayel Konusu

İşlemediği bir suçtan dolayı oğlundan ayrılmak zorunda kalan Poyraz Karayel, eski bir polis. Kendisine iş ararken bir anda kendisini mafyanın içinde bulur. Beklenmedik bir anda aşk ile kapısını çalan Ayşegül ise bu mafya babasının kızıdır. İkili birbirlerine aşık olur ama bela hiç bir zaman peşlerini bırakmaz. Dibe vurmuş olan poyrazın tutunacak tek dalı Ayşegül’dür. Oğlu Sinan’ı ve Ayşegül’ü mutlu etmek için çabalayan ama felaketlerden asla kurtulamayan bir adamın hikayesiydi Poyraz Karayel.

3.sezonu devam ederken bir anda final kararı verilen dizinin finalinde yaşananlar birçok sevenini şaşırttı. Peki neler oldu finalde?

Poyraz, peşinde olduğu girişim üyelerini yakalayıp bitirmeye karar verir. Yanında ise Bahri baba, Zülfikar, Sadrettin, taş kafa ve Eda'dan başka kimse yoktu. Bahri baba geçmişte abine yapılanların intikamını almaya çalışan savaş biryol ile karşılaştı ve tuzağa düştü. Alevlerin arasında Ayşegül ile birlikte kalan bahri babayı poyraz kurtarır. Hastanedeyken de bahri babaya saldıran savaş, tüm ekibin kurşunlarıyla feci şekilde can verir. İkinci hedef girişimdir. Toplantı yerlerini basarak adamları ve korumaları tek tek öldüren Poyraz, Eda’ya bu iş ile terfi alacağını söyleyerek ikinci görevini tamamlar.

Üçüncü ve son hedef ise, Ayşegül’ün eski kayınvalidesi be girişimin asıl elemanı olan Nevra’dır. Meltemin hafıza kaybını kullanan Nevra, Poyraz ve Ayşegül’ün yerini öğrenir. Saldırıyı tuzağa çeviren poyraz, Nevra’yı kaçarken vurmaya çalışır ama yaptıkları kaza sonucu Nevra yanan aracın içinde kalmıştır.

Artık önlerinde hiç bir engel kalmayan Poyraz ve Ayşegül bir karavana atlayarak yola çıkarlar. En mutlu ve huzurlu oldukları günde Nevra hiç beklenmedik bir şekilde Ayşegül’ü bıçaklayarak öldürür. Poyraz, Ayşegül’ün ölümüne dayanamaz ve delirir. Akıl hastanesinde kitap yazmaya çalışır.

Bahri baba, mafya babalığını bırakarak oğlu Sadrettin’e devreder torunu ile oynarken Ayşegül’ün ölümünden on ay sonra kızının yanına gider.
Meltem ve Zülfikar’ın 3 tane çocuğu olur; Ayşegül, Sema ve Sefer.

"Tarih yalnızca mutsuzları yazar" sözü ile biten dizi Poyraz’ın aslında kitap olan hayatının tek cümlede hayat bulmuş halidir.

Son Güncelleme: 04.03.2017 22:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol