16 Mart 2017 Perşembe 16:16
ÖSYM 2017 Sınav Başvuru Ücretlerini Güncelledi!

ÖSYM, 2017 KPSS için geçtiğimizi pazartesi günü başvuruları açtı. Adaylar sisteme giriş yaptıklarında, sınav için yatırılacak ücreti görünce şok oldu. Birçok aday başvuru yapmaktan vazgeçerken, sosyal medya, sınav ücretlerine yapılan zam ile çalkalandı.
 

Ösym’nin Bu Yılki Zammı

ÖSYM, daha önceki yıllarda girilen oturumlara göre ücretlendirme yaparken bu yıl, girilecek ders başına ücretlendirme yaptı. Bu değişiklik ile birlikte, 2017 KPSS’ye girecek olan adaylar, ilk olarak genel kültür genel yetenek sınavı için ayrı ücret, devamında girecekleri alan derslerinin her biri için ayrı ücret yatıracaktı.

Genel kültür genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan sınavındaki tüm derslere girmek isteyen adayın yatırması gereken tutar 420TL oluyordu. Bu duruma yoğun bir şekilde itiraz eden adaylar, ÖSYM’nin açıklamasına göre başarılı olmuş görünüyor.


 

Ösym Başvuru Ücretlerini Güncelledi

Yapılan bu itirazlar sonucu, ÖSYM çoklu oturumlu sınav yapma yöntemi, test bazında zaman farklılaşması ve bağımsız test uygulamasıyla bunlara bağlı ücretlendirme yaklaşımından vazgeçti.

Güncellemede alınan karar göre; 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi 27 – 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, üç oturum halinde yapılacak. Her oturumda üç alan bilgisi testi uygulanacak.

Ücretlendirme oturum bazlı olacak ve her oturum 40TL olacak. Yani daha önceden 420TL olan sınav ücreti 180TL’ye düşmüş oldu.

2017 KPSS’de Alan Bilgisi Sınavı oturumları; 27 Mayıs 2017 Cumartesi sabah ve öğleden sonra diğer oturum ise 28 Mayıs Pazar sabah şeklinde olacak. Cumartesi sabah oturumunda; kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, cumartesi öğleden sonra oturumunda; hukuk, iktisat, maliye olacak. Pazar sabah oturumunda ise, işletme, muhasebe ve istatistik bölümleri olacak. Sabah oturumlarının başlangıç saati 10.00, öğleden sonraki oturumun başlangıç saati ise; 14.30 olarak belirtildi.   

Son Güncelleme: 16.03.2017 16:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol